Pähkinäntytön Tila

estetunti, kolme hevosta, yksi hevonen hyppää esteen yli

Tietoa ratsastajalle

Tallilla toimii ratsastusseura Team Pähkinä, seuran sivuille pääset tästä.

Info

Huomioi nämä tallille tultaessa

Noudatathan tallille tultaessa hiekkatien 30 km/h nopeusrajoitusta.

Tallialue on myös tilan omistajien piha-alue, joten ajathan varovasti!

Piha-alueelle tultaessa ajonopeus tulee olla max. 5 km/h. Piha-alue alkaa laitumien luota keltaisen mökin kohdalta.

Jotta saisimme harjoittaa tallitoimintaa jatkossakin sovussa naapureiden kanssa, ajathan rauhallisesti koko matkan Vihdintieltä aina tallille saakka!

Tunnilla

Noudata aina tallin henkilökunnan antamia ohjeita.

Meillä ratsastaja laittaa hevosensa itse kuntoon, joten tulethan ajoissa paikalle! Kun tulet tallille, hevonen saattaa olla kuraisena tarhassa, joten varaa aikaa sään mukaan!

Kaikilla tunneilla on käytössä korvanappijärjestelmä. Napin saat Tiialta tunnin alussa tai edellisen tunnin ratsatsajalta. Mikäli olet viimeisellä tunnilla / et luovuta nappia eteenpäin, vie se siniseen Muumi-kangaskassiin! Kassi roikkuu yleensä tallissa oven pielessä.

Pyydä rohkeasti apua, autamme aina mielellämme!

Sisävessaa tallilla ei ole, mutta huussi löytyy kentän ja tallin välistä.

Vakuutukset

Oppilaita ei ole vakuutettu tallin puolesta, joten tarkastathan että vakuutuksesi kattaa mahdolliset ratsastustapaturmat!

Edullisen ratsastusvakuutuksen saa esim. liittymällä Suomen Ratsastajainliiton seuraan, jolloin vakuutus kattaa myös tallimatkoilla ja hevosen hoitotilanteissa mahdollisesti sattuneet tapaturmat. Lisää tietoa Tiialta tai SRL:n sivuilta.

Rästit ja peruutukset

Vakioppilaiden käytössä on netissä toimiva varauskalenteri, missä tuntien varaus ja peruminen käy kätevästi. Kalenterista näkee myös kulloisenkin päivän hevosjaon.

Tuntikalenterin lisäksi tunnin voi peruttaa tekstiviestillä tai WhatsApp:illa kuitenkin viimeistään edellisenä iltana klo 16:00 mennessä tai sähköpostilla viimeistään kaksi päivää ennen tuntia! Tätä myöhemmin peruutukset ainoastaan lääkärin todistuksella. Tunnit on  peruttava tekstiviestillä, WhatsApp:illa tai sähköisesti. Tallilla huikkaus ei riitä! 

Loppukauden ruuhkaa välttääksemme rästitunnit on ratsastettava kuukauden kuluessa peruuttamisesta. Rästit voi ratsastaa myös etukäteen.

Mikäli rästien ratsastus viivästyy yli kuukauden peritään jokaisesta tunnista 10 euron lisämaksu. Rästien jatkoajasta voidaan sopia erikseen esimerkiksi sairauden tai pitkän matkan takia.

Kaikki tunnit on ratsastettava kulloisenkin kauden aikana, eikä niitä voi käyttää enää seuraavana kautena. Ainoastaan sairastuminen loppukauden aikana käy syyksi rästien siirtoon seuraavalle kaudelle.

Jos tunnit on jouduttu perumaan / siirtämään tallin puolesta, lisämaksua ei tule, mutta tunti tulee ratsastaa kauden aikana.

Erillisiä rästitunteja ei järjestetä. Rästejä on mahdollista ratsastaa ainoastaan peruutuspaikoilla. Valitettavasti joka päivä ja kellonaika rästejä ei ole tarjolla. Onkin yleensä omasta joustavuudesta kiinni kuinka hyvin rästejä pystyy suorittamaan.

Talli järjestää korvaustunteja vain siinä tapauksessa, jos tunteja on jouduttu perumaan esim. opettajan poissaolon vuoksi.

Tällaisessa tapauksessa korvaustunnit järjestetään pääosin erikseen sovittuna viikonloppupäivänä.

Pidä itse kirjaa rästeistäsi ja hoida ne mielellään etukäteen pois niin eivät jää roikkumaan!

Tuntipaikkoja voi vaihtaa myös keskenään ja tässä voi käyttää apuna Pähkiksen Heppahullut tiedotusryhmää Facebookissa. Siellä voi ilmoittaa tarpeestaan vaihtaa tuntipaikkaa.

Muistathan kuitenkin etteivät kaikki oppilaat pysty ratsastamaan samoissa ryhmissä eli jos et tunne tuntikaveria, niin kannattaa kysyä Tiialta onko vaihto ok.