Pähkinäntytön Tila

Hevoset

Kaikki tunneilla käytettävät hevoset ovat kilttejä hoitaa, sekä hyviä ratsastaa. Hevosilla ratsastetaan säännöllisesti, jolloin ne pysyvät ratsastusvarmoina.

Jokaisella hevosella on kilpailutaustaa, joko koulu-, este- tai kenttähevosena.

Aina-Unelma “Selma” (2014)

Selma on pirteä nuori suomenpienhevonen, jolta iloa ja riemua ei puutu. Se on kiltti ratsastaa ja käsitellä, ja sopii nuoresta iästään huolimatta myöskin lasten tunneille. Selma tykkää erityisesti esteistä ja ylittää innolla kaiken mitä sille eteen tuo.

Selmalla on myös kaksi Tiian kasvattamaa varsaa, joita näkee tallilla aina syksystä kevääseen saakka.

Selma on vasta aloittelemassa kilpauraansa, mutta sillä on useita tuloksia Tiian kanssa seuratason kilpailuista koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa.

Daisy K “Daisy” (2008)

Daisy on reipas ja herkkä koulutamma. Se on kiltti ratsastaa ja käsitellä, vaikka saattaa näyttää hapanta naamaa ajoittain esimerkiksi satulavyötä kiristäessä. Daisy kulkee ratsastaessa omalla moottorilla ja innostuu esteistä.

Daisyllä on myös kaksi Tiian kasvattamaa varsaa, joita näkee tallilla aina syksystä kevääseen saakka.

Tiia on kilpaillut Daisyllä kouluratsastuksessa Vaativa A -luokkiin asti ja kenttäratsastuksessa 90cm -tasolla Daisyn ollessa nuorempi. Nykyään Daisyn kilpailut painottuvat kouluratsastukseen.

Hämis on kilpaillut nuoremmalla iällään Tiian kanssa kansallisella tasolla koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa. Nykyään Hämis keskittyy kuitenkin opettamiseen ja oppilaiden kanssa kilpailemiseen, jossa onnistuu olemaankin aikamoinen rusettihai!

Frontass “Frontsu” (2002) 

Frontsu on tällä hetkellä tallin vanhin asukki. Se on kiltti ja rauhallinen käsitellä sekä ratsastaa, jonka vuoksi se sopii mainiosti alkeistunneille, mutta siinä riittää vaikeusastetta myöskin taitavemmille ratsastajille. Frontsu on esteillä varma hyppääjä joka ei välitä ratsastajan mahdollisista mokista, vaan ylittää kaiken mitä sille eteen tuo.

Frontsu on kilpaillut Tiian kanssa kenttää 2* -tasolle asti ja on saavuttanut Tiian kanssa mm. kenttäratsastuksen joukkue-sm hopeaa vuonna 2018. Nyt vanhemmalla iällään Frontsu keskittyy opettamiseen ja oppilaiden kanssa kilpailemiseen.

Kick Down “Hämis” (2003)

Hämis on Tiian ensimmäinen kasvatti ja varsinainen opetusmestari. Hämis on kiltti käsitellä ja ratsastaa, jonka vuoksi soveltuu kaikenlaisille ratsastajille. Hämis on myöskin työmyyrä, joka ei kuitenkaan anna mitään ilmaiseksi. 

Hämis on kilpaillut nuoremmalla iällään Tiian kanssa kansallisella tasolla koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa. Nykyään Hämis keskittyy kuitenkin opettamiseen ja oppilaiden kanssa kilpailemiseen, jossa onnistuu olemaankin aikamoinen rusettihai!

ROA’s Gilbert “Gille” (2014)

Gille on tallin isoin hevonen ja varsinainen halinalle, joka osallistuu kaikkeen puuhasteluun aina korvat höröllä. Gille on kiltti käsitellä ja ratsastaa, mutta ei sovi välttämättä kaikista arimmille ratsastajille. Gille on esteillä varma hyppääjä, joka ylittää kaiken mitä sille eteen tuo.

Gille on Novan poika sekä Epun veli.

Gille on vasta aloittamassa kilpauraansa, mutta siltä löytyy tuloksia Tiian kanssa seura- sekä aluetason kilpailuista koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa.

ROA’s Casanova ”Nova” (2010)

Nova on ihana lempeä jättiläinen. Se on kiltti käsitellä ja ratsastaa, jonka vuoksi se sopii aloittelijoille, mutta siinä riittää laatua myöskin vaativamman tason tehtäviin. Nova on esteillä varma hyppääjä, joka ylittää kaiken mitä sille eteen tuo.

Nova on kilpaillut Tiian kanssa kouluratsastuksessa Vaativa A -luokkiin asti sekä kenttää 2* -tasolle asti. Nova ja Tiia kuuluivat myös kenttäratsastuksen maajoukkueen B-renkaaseen kaudella 2020-2021.

ROA’s Helmer “Eppu” (2014)

Eppu on puuhakas ja pirteä nuori ruuna, jonka kanssa touhutessa ei tule tylsää. Eppu tykkää aina osallistua kaikkeen puuhasteluun ja on aina hyvin kiinnostunut ympärillä tapahtuvista asioista. Eppu on kiltti käsitellä ja ratsastaa, jonka vuoksi sopii nuoresta iästä huolimatta monenlaisille ratsastajille. Eppu on esteillä varma hyppääjä, joka ylittää kaiken mitä sille eteen tuo.

Eppu on Novan poika ja Gillen veli.

Eppu on vasta aloittamassa kilpauraansa, mutta siltä löytyy tuloksia Tiian kanssa seura- sekä aluetason kilpailuista koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa.

Turbo-Urho ”Turbo” (2011)

Turbo on alunperin ravuriksi kasvatettu iloinen suomenhevonen, joka rakastaa kehuja. Turbo on kiltti käsitellä ja ratsastaa, mutta sen kanssa puuhastellessa ei tule kuitenkaan tylsää ja hymy on herkässä. Turbo sopii kaiken tasoisille ratsastajille ja yrittääkin ratsastaessa aina parhaansa. Turbo on esteillä varma hyppääjä.

Tiia on kilpaillut Turbolla kenttäratsastuksessa suomenhevosluokissa. Turbo keskittyy nykyään kuitenkin pääsääntöisesti opettamiseen ja oppilaiden kanssa kilpailemiseen.

Zz Toperi “Zz” (2008)

Zz on mukavan tasaiset askellajit omaava hevonen. Se on kiltti käsitellä ja ratsastaa, vaikka saattaakin välillä nähdä mörköjä kentän reunoilla. Zz on esteillä varma hyppääjä, joka ylittää kaiken mitä sille eteen tuo. 

Zz pitää myös huolen siitä, ettei ratsastaja unohda tuoda herkkuja hänelle tarhasta hakiessa.

Zz on kilpaillut Tiian kanssa kenttää 2* -tasolle asti ja on saavuttanut Tiian kanssa mm. kenttäratsastuksen joukkue-SM kultaa vuonna 2017 ja kenttäratsastuksen Medium Tour 1. -osakilpailun voiton vuonna 2021. Zz ja Tiia kuuluivat myös kenttäratsastuksen maajoukkueen B-renkaaseen kaudella 2020-2021.