Pähkinäntytön Tila

Traktori, kentän hoito

Henkilökunta

Pähkinätytön tilan osaava ja kokenut henkilökunta auttaa aina mielellään!

Opettajat

Kouluratsastus, ratsastaja, valkoinen hevonen pysähtyneenä

Tiia Mäntykoski

Aloitin ratsastuksen nelivuotiaana talutustunneilla. Ratsastus ja hevoset ovat olleet lähellä sydäntäni jo aika kauan. Olen toiminut erilaisissa opetus- ja ratsutustehtävissä vuoteen 2006 saakka, jolloin perustin oman ratsastuskoulun Tiia’s Horsesin. Pitkäaikainen unelma omasta tilasta toteutui vuonna 2014 kun muutimme Pähkinäntytön tilalle.

Osallistun mielelläni kisoihin, ja kesäviikonloput menevätkin usein kisoissa reissatessa.

Hevosalan koulutukseni:
2000 Hevosenhoitaja, Ratsastuksenohjaaja
2004 Ratsastuksen opettajan ammattitutkinto
2008 Kengityssepän perustutkinto
2009 Kengityssepän ammattitutkintoon valmistava koulutus
2012 Ratsastusvalmentaja 1
2014 Hevosen valmentajan ammattitutkinto
2014 Ratsastusvalmentaja 2 
2016-2017 Ratsastuksenopettajan EAT
2019 Satulantoppaukurssi Skotlannissa
2021 Ratsastuksen huippuvalmentaja

Tuntiopettajat

Theresa "Tessa" Silfver

Olen Theresa Silfver, mutta minua kutsutaan Tessaksi. Olen aloittanut klassisen ratsastuksen opiskelun keväällä vuonna 2015 maasta ja selästä käsin  oman suomenhevosen kanssa. Opiskelen Equine Collegessa, USA:ssa, ratsastuksen opettajaksi. Tutkintoni on aivan loppusuoralla.

Opetuksessani painopiste on ratsastajan apujen käyttö, pehmeys ja oikea-aikaisuus sekä istunta niin, että hevosen on helppo liikkua. Hevosen ja ratsastajan tasapaino ja suoruus ovat myös avainasemassa. Olen ollut vuoden Kanadassa hevosalalla töissä.

Nelli Laine

Nelli aloitti pikkutyttönä ratsastuksen Tiian tunneilla. Harrastuksen innoittamana hän päätyi opiskelemaan ratsastuksen ohjaajaksi ja oli isommassa ratsastuskoulussa töissä useammman vuoden ajan. Nykyään Nelli on vaihtanut alaa, mutta palasi tuttuun ympäristöön pitämään tunteja maanantaisin.

Muu henkilökunta

muu henkilökunta, mies, Aki

Aki Koskela

Teen tilalla ylläpito- ja huoltohommia, aina sen minkä palkkatöiltäni ehdin.
Autan aina mielelläni kaikessa, vaikka mörökölliltä näytänkin!

Tilan maskotit

Koira, Corgi, katsoo ylös kameraan

Ninni

Ninni on yltänyt jo 16 vuoden ikään. Ninnin kuulo on heikentynyt, mutta näkö ja hajuaisti pelaa vielä. Ninnin löytää usein tallista  porkkavarkaissa. Lisäksi hänen herkkuihin kuuluu jäätyneet hepan kakkapallerot. Yöh!

Koira, musta, kultaisen noutajan ja labbiksen risteytys,

Neo

Neosta piti alunperin tulla opaskoira ja viralliselta nimeltään hän onkin Opas Neo. Hän on kultaisen noutajan ja labbiksen risteytys, reilu 12 vuotias. Tämä harmaaparta on rapsutuksia rakastava ja tuleekin aina tervehtimään iloisesti kaikkia vastaantulijoita.

Nanna

Nannaan on tutustuneet varmasti kaikki tallilla vierailleet, sillä tämä ilopilleri ottaa aina kaikki avosydämin vastaan. Hän on reilu kaksi vuotias ja hyvin vauhdikas tapaus. Nanna tykkää olla aina kaikessa mukana ja kaikkien kaverina, oli sitten ihminen, koira, kissa tai hevonen. Nanna on welsh corgi cardigan rotuinen ja rodulleen ominaisesti pitää myös paimentamisesta. Usein päivisin Nanna katselee tarhan reunalta varsojen touhuja.

Pilli

Pilli viihtyy pääosin sohvalla tai sängyssä varsinkin talvisin, mutta käy kerran päivässä tarkistamassa ulkorakennukset mahdollisten muutosten varalta.

Pulla

Pulla saapui pentuna siskonsa Pillin kanssa. Pulla saattaa vilahdella tallin/kentän nurkilla varsinkin kesäisin ja sen tunnistaa puolipitkästä karvasta. Se on ahkerin hiirikissamme, jota harvemmin ulkona pääsee silittelemään, mutta sisällä ollessaan rakastaa silityksiä ja kiipeääkin usein syliin asti.

Pommi

Pommi muutti meille kaksi vuotta sitten löytöeläinkodista. Se on hyvin seurallinen eikä hyvin ääneekkäänä kaverina sopinut kerrostalon asukiksi. Pommi ottaa kesäisin asiakkaita vastaan tallinpihalla. Talvisin viihtyy pääosin sisällä sohvalla ja öisin emännän tyynyn vieressä.