Pähkinäntytön Tila

Istunnan ja apujen käyttö ratsastuksessa

Oletko käynyt vuosia ratsastustunneilla ja tuntuuko, että taitotasosi junnaa paikallaan?

Hevosta ohjataan avuilla; istunnalla, pidätteillä, pohkeilla ja oikea-aikaisella hellittämisellä. Joskus niiden suhde on hukassa ja vaikka keskityt tunnilla opetettavaan tehtävään, et kuitenkaan ole hevosen kannalta aivan selkeä. Saatat huomaamattasi tehdä samat virheet, etkä ihan tiedä, kuinka voisit parantaa ratsastustasi.

Tällä kurssilla keskitymme oikeaoppiseen istuntaan, oikea-aikaiseen ja oikeanlaiseen apujen antoon sekä hevosen palkitsemiseen.

Tuntuuko, että käyt tunneilla, etkä kuitenkaan ihan perinpohjaisesti tiedä kuinka antaisit selkeitä apuja, joita hevosen olisi helppo tulkita? Saatko ratsastuksenopettajaltasi palautetta, että jalkasi eivät pysy paikallaan? Ohjasi ovat liian löysät tai liian kireät? Tällä kurssilla paneudumme näiden asioiden tiedostamiseen ja harjoittelemme oikeanlaisia toimintatapoja. Istunta, puolipidätteet, avut, hellittäminen.

Mietitkö joskus mikä olisi paras mahdollinen tapa antaa hevoselle apuja. Entä istunta? Kuinka voisit käyttää istuntaa ratsastuksessa niin, että vaikuttaisit mahdollisimman vähän hevosen tasapainoon ja istuntasi olisi jouhevaa hevosen kannalta?

Tällä kurssilla paneudumme perusteista lähtien oikeaoppiseen istuntaan, istunnalla ratsastamiseen ja apujen antoon. Käymme rauhassa läpi perusasiat ja harjoittelemme niitä ajatuksella keskittyen yksinkertaisiin harjoituksiin, joita voit sitten soveltaa tunneillasi. Tulet saamaan itsevarmuutta ratsastajana, hevonen ymmärtää apujasi paremmin ja kehityt ratsastajana. Hevosen ei tarvitse ihmetellä mitä tarkoitat, vaan pystyt selkeästi viestimään sille haluamasi.

Kurssilla teroitetaan asioita, jotka ehkä normaalilla ratsastustunnilla jäävät tehtävien varjoon.

Opit miten voit parantaa ratsastustasi ja mitä harjoitella. Keskitymme siihen, että avut ovat oikeanlaisia ja oikea-aikaisia.

Ratsastustuntityöskentelystäsi tulee mielenkiintoisempaa ja antoisampaa, kun pystyt kehittymään käymällä perusasioita ajatuksella läpi ja viemällä sitä harjoitukseesi.

Jos siis haluat optimoida itsesi ratsastajana, niin tule mukaan istuntakurssille!

Missä kurssi pidetään?

Kurssi pidetään Ratsastuskoulu Pähkinäntytön tilalla joka sijaitsee Odilammella Vihdintien varrella, Espoon ja Vantaan rajamaastossa.

Ratsastuskoulu Pähkinäntytön tila keskittyy pienryhmäratsastukseen, jolloin jokaista oppilasta voidaan opettaa yksilöllisesti.

 Kenelle kurssi on?

Kurssi on kaikille, jotka ovat jo jonkin aikaa ratsastaneet, perusteet omaavalle tai jo kokeneemmalle ratsastajalle, joka haluaa kirkastaa viestintää hevoseen ja ovat kiinnostuneita kehittämään ratsastustaan perusasioista lähtien.

Kurssin hinta ja kesto

Kurssi alkaa 29.4-24 ja se pidetään maanantaisin klo 19. Kurssi sisältää 5 tuntia ja kurssin hinta on 240€. Ryhmässä on vielä kaksi paikkaa vapaana !

Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa omasi ajoissa!

Opettajana toimii Theresa Silfver joka on nimenomaan keskittynyt kehonhallintaan sekä apujen käyttöön opetuksessaan.

Jos siis haluat kehittyä ja oppia uutta sekä kirkastamaan apujasi ja suhdetta hevoseen, tämä kurssi on sinulle!

Lisätietoja voi kysellä suoraan opettajalta theresa.Silfver@gmail.com

SEURAAVA KURSSI aloitetaan huhtikuussa -24 maanantaisin klo 19, jos olet kiinnostunut kurssista niin voit laittaa siitä viestiä Theresalle

Kouluratsastus, ratsastaja, valkoinen hevonen

Kurssille ilmoittautuminen on sitova. Varauksen yhteydessä maksetaan varausmaksu mitä ei palauteta peruutuksen tullessa. Loppumaksu maksetaan viikko ennen kurssin alkua. Lääkärin todistuksella tunteja voi käyttää myöhemmin normaali tunneilla.