Odilammen ratsastuskeskus
Pähkinäntytön tila

tietoa tuntiratsastajille!


tallille tullessa ja tunnilla:

- talliin tulevalla hiekkatiellä on 30km/h nopeusrajoitus! noudatathan sitä! piha-alueille tultaessa ajonopeus max. 5km/h, piha-alue alkaa laitumien luota keltaisen mökin kohdalta! tallialue on myös tilan omistajien piha-alue, joten ajathan varovasti!

- jotta saisimme harjoittaa tallitoimintaa jatkossakin sovussa naapureiden kanssa, ajathan rauhallisesti koko loppumatkan vihdintieltä saakka!

- meillä ratsastaja laittaa hevosensa itse kuntoon, joten tulethan ajoissa paikalle! hevonen  saattaa olla kuraisena tarhassa kun tulet joten varaa aikaa sään mukaan!

- tunneilla on käytössä korvanappijärjestelmä, napin saat tiialta tunnin alussa, tai edellisen tunnin ratsatsajalta. mikäli olet viimeisellä tunnilla / et luovuta nappia eteenpäin, vie se siniseen muumi kangaskassiin! kassi roikkuu yleensä tallissa oven pielessä.

- jos tarvitset apua, pyydä rohkeasti!

- sisävessaa tallilla ei ole, huussi löytyy kentän ja tallin välistä.


rästit ja peruutukset:

-vakioppilaiden käytössä on netissä toimiva varauskalenteri missä tuntien varaus ja peruminen käy kätevästi. Kalenterista näkee myös kulloisenkin päivän hevosjaon.

- tuntikalenterin lisäksi tunnin voi peruttaa tekstiviestillä/whats apilla viimeistään edellisenä iltana klo 16:00 mennessä tai sähköpostilla kaksi päivää ennen tuntia! tätä myöhemmin peruutukset ainoastaan lääkärin todistuksella. tunnit on aina peruttava tekstiviestillä, Whats Apilla tai sähköisesti, tallilla huikkaus ei riitä! 

-Loppukauden ruuhkaa välttääkseemme rästitunnit on ratsastettava kuukauden kuluessa peruuttamisesta , mutta ne voi myös ratsastaa etukäteen. Mikäli rästien ratsastus viivästyy yli kuukauden peritään jokaisesta tunnista 10euron lisämaksu tuntia kohden. (Sairauden tai esim pitkän matkan takia rästien jatkoajasta voidaan sopia erikseen). Kaikki tunnit on kuitenkin ratsastettava kulloisenkin kauden aikana eikä niitä voi käyttää enää seuraavan kauden aikana. Ainoastaan loppukauden aikana tullut sairastuminen käy syyksi rästien siirtoon seuraavalle kaudelle. Mikäli tunnit on jouduttu perumaan / siirtämään tallin puolesta lisämaksua ei tule, mutta tunti tulee silti ratsastaa kauden aikana

-erillisiä rästitunteja ei järjestetä ja rästejä on mahdollista ratsastaa ainoastaan peruutuspaikoilla. Valitettavasti joka päivä ja kellonaika rästejä ei ole tarjolla ja onkin yleensä omasta joustavuudesta kiinni kuinka hyvin niitä pystyy suorittamaan. Talli järjestää korvaustunteja vain siinä tapauksessa jos tunteja on jouduttu perumaan esim opettajan poissaolon vuoksi. Tälläisessä tapauksessa korvaustunnit järjestetään pääosin erikseen sovittuna viikonloppupäivänä.

- pidä itse kirjaa rästeistäsi ja hoida ne mielellään etukäteen pois niin eivät jää roikkumaan!

-Tuntipaikkoja voi vaihtaa myös keskenään ja tässä voi hyvin käyttää apuna Facebookin Pähkiksen Heppahullut tiedotusryhmää jossa voi ilmoittaa tarpeestaan vaihtaa tuntipaikkaa. Muistathan kuitenkin ettei ihan kaikki oppilaat pysty ratsastamaan samoissa ryhmissä eli jos et tunne tuntikaveria niin kannattaa kysyistä tiialta onko vaihto okhuom!

oppilaita ei ole vakuutettu tallin puolesta joten tarkastathan että vakuutuksesi kattaa ratsastustapaturmat!

edullisen ratsastusvakuutuksen saa esim. liittymällä suomen ratsastajainliiton seuraan, tämä vakuutus kattaa myös tallimatkoilla ja hevosen hoitotilanteissa sattuneet tapaturmat. lisää tietoa tiialta tai srl:n sivuilta täältä!