Odilammen ratsastuskeskus
Pähkinäntytön tila

kengitys

kengityspalveluita tarjolla uudenmaan alueella arkipäivisin!


tiia on suomen kengityssepät ry:n jäsen ja kengittää asiakkaiden hevosia useana päivänä viikossa. aikoja saa yleensä noin viikon varoitusajalla työtilanteesta riippuen. ilta-aikoja on vähemmän tarjolla ja niiden varaamiseen tarvitaan pidempi varoitusaika (n. 2-3vko).


tiian kengityshistoria juontaa juurensa 90-luvulle saakka jolloin tiia kengitti lähinnä omia hevosiaan. vasta keväällä 2007 iski innostus lähteä opiskelemaan kengityksen saloja ihan tosissaan ja syksyllä 2007 alkoivatkin kengityssepän perusopinnot ja toukokuussa 2008 tiia valmistui hyvin arvosanoin.

jatko-opinnot kengityssepän ammattitutkintoon tiia aloitti heti seuraavana syksynä ja ne ovat viittä vaille valmiit, ajan puutteen vuoksi on vielä pari näyttöä suorittamatta.


tiia jaksaa olla rauhallinen hermostuneiden hevosten kanssa ja pienen kokonsa puolesta ponien kengitys käy sujuvasti. pienessä koossa on myös haittansa... venkoilevia hevosia on vaikea kengittää jos ei ole voimaa pitää vastaan. tästä syystä asiakkaiksi otetaan vain suhteellisen hyvin käyttäytyviä hevosia. ei ole kenenkään edun mukaista, että kengittäjä ajaa paikalle todetakseen hevosen liian rajuksi kengittää (tällöin myös hevonen jää ilman kenkiä). 

hermostuneiden ja pelokkaiden hevosten kohdalla koitenkin vuosikymmenen hevoskokemus ja hyvät hermot ovat avuksi ja pitkäjänteisellä työllä saatetaan saavuttaa hyviä tuloksia.


kengityksen hinnasto löytyy vasemman reunan valikosta.